Jij Natuurlijk Inspiratiedagen

Op dit moment zijn er geen inspiratiedagen geagendeerd. Mocht je een groepje van 5-8 personen bij elkaar krijgen dan kunnen onderstaande dagen op aanvraag plaatsvinden.

Ontwikkeling, een natuurlijke weg
Deze dag verdiepen we ons vanuit coachend perspectief in ontwikkelingslijnen en ontwikkelingsfases. Wat is een natuurlijk verloop van ontwikkeling, wat hoort bij de verschillende fases. Geen les uit het boekje, maar belevend en nuchter onderzoeken hoe het zit zodat jij vanuit doorleefde wijsheid ouders kunt bijstaan om gedrag in perspectief te plaatsen. Want pas als je hoe een fase van nature is, kun je zien of gedrag passend of afwijkend is.
Kennis en inzicht betreffende ontwikkeling is essentieel voor wie met kinderen en volwassenen werkt.

Van intake tot uitzwaai
Is een oriëntatie nou hetzelfde als een kennismaking? En wat is dan een intake en hoe houd je deze op een manier die past bij jou en jouw werkwijze! En wat als je tijdens de oriëntatie al gelijk de spijker op de kop slaat. Hoe ziet een coaching er eigenlijk uit, welke verwachtingen mag je hebben en schetsen. En hoe zwaai je jouw coachee weer elegant uit? Wanneer is iets af?
Rond deze vragen gaan we deze dag aan de slag. Uitwisseling met elkaar, kijken naar ‘wat anderen erover te zeggen hebben’ en in hoeverre dat belangrijk is voor jou zodat je jouw eigen, unieke visie en werkwijze hierin kunt ontwikkelen. Daarnaast krijg je voor elke fase mooie en praktische werkvormen aangereikt.

In je element coachen
Een brokje aarde, wat water erbij, vonkje vuur en een wolkje lucht. En klaar is de mens. Een beetje van dit en een beetje van dat. Vurigheid, luchtigheid, stromen en aarden. Of aan de grond genageld staan, overspoeld raken, overhit zijn en wegvliegen. Wanneer je in je element bent, leef je vanuit wat het best bij je past. Maar je kunt het ook overdrijven en dan word je als het ware overgeleverd aan de elementen. Wat is jouw hoofdelement en hoe kun je daarin het beste gedijen met hulp van de andere elementen. Deze dag verdiepen we ons in hoe de elementen iemand vorm geven en hoe je balans kunt brengen waar nodig.

Natuurlijk schrijven
Schrijven als intake, schrijven als verslaglegging, schrijven als werkvorm, schrijven voor jouw site op een manier die jou past.
Je kunt schrijven. Echt. In deze dag ontdek je hoe je eenvoudige en krachtige schrijfoefeningen kunt inzetten in jouw werk. Zowel met cliënten als ook in hoe je zichtbaar wilt zijn in de teksten op je site, Social media en foldermateriaal. Jouw eigen woorden zijn de meest authentieke. En dat willen mensen lezen.
Ontdek jouw natuurlijke manier van schrijven en verbaas je over waar je toe in staat bent.

Natuurlijke werkvormen binnen
Natuurlijk coachen hoeft niet per definitie in te houden dat je in weer en wind buiten bent. Ook binnen kun je natuurlijk werken en de natuur binnenhalen. Het effect ervan is bijna net zo wonderlijk. Hoe kun je natuurlijk coachen en welke fijne werkvormen kun je inzetten om de natuurlijke impuls in jouw sessie te brengen.
Van werken met natuurlijke materialen, tot imaginatie tot werken met afbeeldingen.

“It’s better to burn out than to fade away.“Deze legendarische woorden uit een lied van Neil Young lijken de leidende gedachte te zijn in onze samenleving.
Ons innerlijk vuur kan branden, kan laaien en kan op een laag pitje staan. Het kan zelfs voelen of het uitgeblazen is. Dan is er niet meer de vanzelfsprekende energie om dingen te doen. En dat kan soms een prima signaal zijn om een nieuw evenwicht te vinden. Want in essentie is uit balans zijn de oorzaak van burnout en overspannenheid.
Deze dag buigen we ons over de vraag waar ‘gezonde’ stress vervormt tot stress die ziek maakt. In de natuur maken we kennis met werkvormen en oefeningen die een mensenkind weer kunnen helpen het innerlijk vuur te reguleren tot een aangename warmte.

Praktijk tot bloei
Alles is er. Je hebt een site, materiaal om uit te delen, een opleiding achter de rug, de zin om te beginnen. Maar..maar…waar zijn de cliënten? Wat houdt wie tegen? Wie houdt wat tegen?
Herken en erken wat er nodig is om te bloeien en te groeien. Naast natuurlijke en oeroude principes leggen we huidige inzichten om te komen tot wat er nu voor jou nodig is.
Mijn doel is dat je hier in Scheveningen de deur achter je dicht trekt en weet wat er nodig is om tot bloei te komen.

Werkvormen in de natuur
Deze rijke dag vindt geheel buiten plaats. Zittend, wandelend en doend mag je je laten verrassen door de eenvoud en doeltreffendheid van buiten werken. We doorwandelen het hele spectrum van een coaching. Van oefeningen voor een intake via specifieke werkvormen voor tijdens sessies tot afsluitende werkvormen om een periode van coaching mee af te sluiten.