Je hoeft jezelf niet tegen te komen om jezelf te kunnen ontmoeten.

Met trots, liefde en enthousiasme geef ik sinds 2014 vorm aan het ‘Jij Natuurlijk inspiratiejaar’.
Een verdieping voor wie met jong en oud wil werken op een natuurlijke en ontwikkelende manier.

Hoe zit het jaar in elkaar?
Digitale deel.
Het jaar gaat in september digitaal van start. Geschreven tekst en (opgenomen) filmpjes vormen het digitale deel. In je pyama of strak in pak bezig zijn met de inhoud van de opleiding op een moment waarop het jou uitkomt. Vanaf de eerste dag maak je onderdeel uit van een besloten groep op Facebook waarin inspirerend materiaal wordt geplaatst, waarin levendige gesprekken kunnen plaatsvinden en er uitwisseling rond casussen mogelijk is. Iedere zondag krijg je de wekelijkse inspiratie, de les, gemaild. Het jaar bestaat uit zeven thema’s en elk thema bestaat uit zeven weken. Het zijn ongeveer 1000 pagina’s A4 die je natuurlijk niet allemaal hoeft te printen. Het wordt verstuurd in PDF dus de ereader is een prima optie.

Inspiratiewandelingen
Na ieder thema, dus ongeveer na iedere zeven weken, vindt er een wandeling plaats die past bij het afgelopen thema en het moment van het jaar. Een deel van de wandeling zal bestaan uit Natural Mindfulness. Je mag je daarbij voorstellen dat we echt de natuur beleven. Op rustig tempo en in volle aandacht voor de natuur bewegen ons voort door mooie gebieden. Zo nu en dan wordt letterlijk stil gestaan bij iets wat op ons pad komt en wordt dit vertaald naar de eigen natuur. Dit deel van de dag is echt helemaal en uitsluitend voor jou. Het tweede deel van de dag bestaat uit de vertaalslag maken naar eigen leven en werk. We kunnen weer aanvullende, meer coachende en therapeutische, werkvormen vinden en ontwikkelen in het samenzijn.

Binnen Jij Natuurlijk kun je blijven ontwikkelen op verschillende vlakken. Er zijn verdiepingsdagen en ontwikkelgroepen. Zowel in levende lijve als ook op Facebook. Deze zijn soms kosteloos en soms tegen betaling. Het is absoluut niet verplicht. Maar zo kun je blijven ontwikkelen op de vlakken die jou aanspreken. Er zijn dagen die meer gericht zijn op coachen, op natuur, op creativiteit, op werken met kinderen of juist met volwassenen, op systemische werk. Zo kun je steeds jouw cup of tea vullen.

Na het doorlopen van dit jaar ontvang je een gepersonaliseerd bewijs van deelname waarin beschreven staat hoe dit verdiepingsjaar bijdraagt aan jouw professionaliteit en het is mogelijk een door het IMMA gecertificeerde Natural Mindfulness Guide diploma te behalen.

image

Wat is de investering?
Jij Natuurlijk kost 430 euro voor het hele jaar en wordt in vier termijnen gefactureerd. Je krijgt hiervoor 52 wekelijkse inspiraties , Facebook-toegang voor altijd, keuze uit 4 inspiratiewandelingen, eeuwigdurend lidmaatschap en mogelijkheid tot verder ontwikkelen via inspiratiegroepen en inspiratiedagen. 

Wat is de groepsgrootte?
Om de kwaliteit te waarborgen en een passende inhoud te kunnen blijven ontwikkelen houd ik de groep graag klein. Voor de praktijkdagen is de grootte van de groep maximaal 6 personen.

Wat zijn de inhouden?
Verbreed je horizon over interessante en essentiële achtergronden rondom levensfasen, ontwikkeling, opvoeding en de dynamieken die het leven en relaties hun kleur geven. Verwacht een groeiende ontwikkeling van jezelf, zowel persoonlijk als professioneel. Ontdek of herontdek praktische technieken en werkvormen die je kunt gebruiken bij het begeleiden van groot en klein, zowel buiten als binnen. En, misschien wel het meest essentieel, word je bewust van jouw natuur, jouw aard, van waaruit jij leven en werken wilt. Dan ben je de beste begeleider die iemand zich kan wensen. Die ontdekken we in dit jaar vooral door met en in de natuur te zijn. Je kunt de inhouden zo beknopt of uitgebreid maken als je zelf wenst. Ik houd het graag zo open mogelijk omdat ik het liefst werk vanuit de vragen, wensen en doelen van de deelnemers.

Wat is een natuurcoach eigenlijk? En wat is een natural mindfulness guide?
Voor mij betekent natuurlijk coachen dat je coacht op een manier die bij jou en de mensen met wie je werkt past. Dat je inzicht hebt in natuurlijke processen.
De natuur laat ons zien dat na de dag de nacht komt en dan weer de dag. Dat seizoenen met hun essenties elkaar opvolgen. De natuur laat ons zien hoe levende wezens zich beschermen, hoe zij overleven en hoe zij zich verdedigen. De natuur houdt een schitterende spiegel voor en geeft een ware verdieping in het coachen. Natuurlijk coachen kan zowel binnen als buiten.
Natuur is zoveel meer dan die boom of die vos. Wij zijn zelf natuur. En dit geldt net zo voor een natural mindfulness guide. Je gidst mensen door de natuur vanuit wie jij bent, vanuit jouw eigen natuurlijke kern  zonder protocollen, zonder plan, in het moment en in afstemming met jouw groep,

Wat heeft geleid tot dit inspiratiejaar?
Mijn plezier in opleiden, mijn interesse voor ontwikkeling en mijn liefde voor de natuur ontmoeten elkaar hier in een mooi evenwicht. Ik geloof en zie dat wanneer kinderen, mensen, de verbinding vinden met hun eigen natuurlijke manier van zijn, de antwoorden zich vanzelf aandienen. In de natuur of door een natuurlijke manier van werken gebeurt dit kinderlijk eenvoudig.
Als ik daarbij door mijn werk kan bijdragen aan een grotere waardering en een groter begrip voor de natuur, ben ik gelukkig.

Misschien is het je nu helemaal helder. Misschien ook heb je een vraag, mail dan gerust info@theemetkoekjes.net

algemene voorwaarden kun je hier vinden

Wees welkom.

Natuurlijk coachen is onderdeel van Thee met Koekjes coaching. Zie de site www.theemetkoekjes.net voor meer informatie over mij, mijn visie en werkwijze. Binnenkort zal ook de pagina www.naturalmindfulness.nl zich vullen. 

image

Leave a Reply