Je hoeft jezelf niet tegen te komen om jezelf te kunnen ontmoeten.

Met trots, liefde en enthousiasme geef ik sinds 2014 vorm aan het ‘Jij Natuurlijk inspiratiejaar’.
Een verdieping voor wie met jong en oud wil werken op een natuurlijke en ontwikkelende manier.

Hoe zit het jaar in elkaar?
Vanaf september 2023 is het mogelijk de volledige variant, Helemaal Jij Natuurlijk, te kiezen of de digitale variant Puur Online 

Digitale deel.
Het jaar gaat in september digitaal van start. Geschreven tekst en (opgenomen) filmpjes vormen het digitale deel. In je pyama of strak in pak bezig zijn met de inhoud van de opleiding op een moment waarop het jou uitkomt. Vanaf de eerste dag maak je onderdeel uit van een besloten groep op Facebook waarin wekelijks inspirerend materiaal wordt geplaatst, waarin levendige gesprekken kunnen plaatsvinden en er uitwisseling rond casussen mogelijk is. Iedere maand krijg je een thema toegestuurd. Het jaar bestaat uit zeven thema’s. Het wordt verstuurd in PDF dus de ereader is een prima optie. Je kunt het dus in een dag allemaal lezen, of je volgt het ritme van de groep op Facebook waarin we per week een van de zeven hoofdstukken uit dat specifieke thema belichten. Jij kiest jouw ritme.   
Na het doorlopen van het digitale  jaar ontvang je een gepersonaliseerd bewijs van deelname.

Inspiratiedagen en wandelingen
De dagen en wandelingen staat in het teken van Natural Mindfulness. Je mag je daarbij voorstellen dat we echt de natuur beleven. Op rustig tempo en in ontspannen aandacht bewegen we ons voort door mooie gebieden. Zo nu en dan wordt letterlijk stil gestaan bij iets wat op ons pad komt en wordt dit vertaald naar de eigen natuur. Waar het past zijn er aanvullende, meer coachende en therapeutische, werkvormen te beleven en te ontwikkelen in het samenzijn. De dagen en wandelingen vinden in hun geheel buiten plaats.

Kies je voor de variant waarin je meedoet aan de buitendagen, dan is het mogelijk een door het IMMA gecertificeerde Natural Mindfulness Guide certificaat te behalen naast jouw Jij Natuurlijk bewijs van deelname. 

image

Wat is de investering?
Er zijn twee mogelijkheden. Je kunt kiezen voor Puur Online en voor Helemaal Jij Natuurlijk. 

In de variant Puur Online doe je alleen mee aan het digitale deel. Je krijgt eens per zeven weken het thema gemaild en je kunt in de Jij Natuurlijk Facebookgroep de wekelijkse verdieping bekijken en beleven die zich richt op de inspiratie van die betreffende week. Natuurlijk blijft het allemaal altijd staan. Na afloop krijg je een bewijs van deelname van Jij Natuurlijk Puur Online. Deze digitale variant kost 120 euro. 

Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid tot het in levende lijve volgen van dagen of dagdelen. Dat is dan 
De Helemaal Jij Natuurlijk volledige variant. Hierbij krijg je alle inspiraties van de Puur Online variant. Facebook-toegang tot de groepen Jij Natuurlijk én Natural Mindfulness, mogelijkheid tot deelname aan in levende lijve bijeenkomsten, eeuwigdurend lidmaatschap en mogelijkheid tot verder ontwikkelen via inspiratiegroepen en inspiratiedagen. Deze variant kost 279 euro. 

Je kunt na het volgen van de dagen/dagdelen ook in aanmerking komen voor het door de International Mindfulness  and Meditation Alliance  geaccrediteerde Natural Mindfulness Guide certificaat. Hiervoor worden een paar, heel leuke en inspirerende, opdrachten gegeven. Je komt dan op de deze site en die van Natural Mindfulness waar jij en jouw activiteiten vermeld kunnen worden. 

Wat is de groepsgrootte van de dagen?
Om de kwaliteit te waarborgen en een passende inhoud te kunnen blijven ontwikkelen houd ik de groep graag klein. Voor de wandelingen en dagen is de grootte van de groep 5 personen. Zo belasten we de natuur ook minimaal als we erdoorheen bewegen.  

Wat zijn de inhouden van het geschreven deel?
Verbreed je horizon over interessante en essentiële achtergronden rondom levensfasen, ontwikkeling, opvoeding en de dynamieken die het leven en relaties hun kleur geven. Verwacht een groeiende ontwikkeling van jezelf, zowel persoonlijk als professioneel. Ontdek of herontdek praktische technieken en werkvormen die je kunt gebruiken bij het begeleiden van groot en klein, zowel buiten als binnen. En, misschien wel het meest essentieel, word je bewust van jouw natuur, jouw aard, van waaruit jij leven en werken wilt. Dan ben je de beste begeleider die iemand zich kan wensen. Die ontdekken we in dit jaar vooral door met en in de natuur te zijn. Je kunt de inhouden zo beknopt of uitgebreid maken als je zelf wenst. Ik houd het graag zo open mogelijk omdat ik het liefst werk vanuit de vragen, wensen en doelen van de deelnemers.

Wat is een natuurcoach eigenlijk? En wat is een natural mindfulness guide?
Voor mij betekent natuurlijk coachen dat je begeleidt op een manier die bij jou en de mensen met wie je werkt past. Dat je inzicht hebt in natuurlijke processen.
De natuur laat ons zien dat na de dag de nacht komt en dan weer de dag. Dat seizoenen met hun essenties elkaar opvolgen. De natuur toont ons hoe levende wezens zich beschermen, hoe zij overleven en hoe zij zich verdedigen. De natuur houdt een schitterende spiegel voor en geeft een ware verdieping in de begeleiding.
Natuur is zoveel meer dan die boom of die vos. Wij zijn zelf natuur. En dit geldt net zo voor een natural mindfulness guide. Je gidst mensen door de natuur vanuit wie jij bent, vanuit jouw eigen natuurlijke kern zonder protocollen, zonder plan, in het moment en in afstemming met jouw groep. Het hoeft geen wandelen te zijn. Je kunt fietsen, varen, bewegen, een beeldentuin bezoeken. Als de connectie met de natuur maar gemaakt kan worden.

Wat heeft geleid tot dit inspiratiejaar?
Mijn plezier in opleiden, mijn interesse voor ontwikkeling en mijn liefde voor de natuur ontmoeten elkaar hier in een mooi evenwicht. Ik geloof en zie dat wanneer wij verbinding vinden met onze eigen natuurlijke manier van zijn, de antwoorden zich vanzelf aandienen. In de natuur of door een natuurlijke manier van werken gebeurt dit kinderlijk eenvoudig. Voor jong en oud. 
Als ik daarbij door mijn werk kan bijdragen aan een grotere waardering en een groter begrip voor de natuur, ben ik gelukkig.

Misschien is het je nu helemaal helder. Misschien ook heb je een vraag, mail dan gerust info@theemetkoekjes.net

algemene voorwaarden kun je hier vinden

Wees welkom.

Natuurlijk coachen is onderdeel van Thee met Koekjes coaching. Zie de site www.theemetkoekjes.net voor meer informatie over mij, mijn visie en werkwijze. Binnenkort zal ook de pagina www.naturalmindfulness.nl zich vullen. 

image

Leave a Reply