Je hoeft jezelf niet tegen te komen om jezelf te kunnen ontmoeten.

Met trots, liefde en enthousiasme geef ik sinds 2014 vorm aan het ‘Jij Natuurlijk inspiratiejaar’.
Een verdieping voor wie met jong en oud wil werken op een natuurlijke en ontwikkelende manier.

Hoe zit het jaar in elkaar?
Digitale deel.
Het jaar gaat in september digitaal van start. Geschreven tekst en (opgenomen) filmpjes vormen het digitale deel. In je pyama of strak in pak bezig zijn met de inhoud van de opleiding op een moment waarop het jou uitkomt. Vanaf de eerste dag maak je onderdeel uit van een besloten groep op Facebook waarin inspirerend materiaal wordt geplaatst, waarin levendige gesprekken kunnen plaatsvinden en er uitwisseling rond casussen mogelijk is. Iedere zondag krijg je de wekelijkse inspiratie, de les, gemaild. Het jaar bestaat uit zeven thema’s en elk thema bestaat uit zeven weken. Het zijn ongeveer 1000 pagina’s A4 die je natuurlijk niet allemaal hoeft te printen. Het wordt verstuurd in PDF dus de ereader is een prima optie.

Inspiratiedagen 
Er zijn vier inspiratiedagen ingegrepen bij Jij Natuurlijk. In de maanden voorafgaand de start bepaal ik in overleg met de deelnemers welke dagen en data het beste uitkomen. We zoeken net zo lang tot het past en iedereen kan. Dit is mogelijk omdat er altijd meerdere groepen van start gaan. In ieder seizoen een dag, zo gaan we het jaar rond.

Binnen Jij Natuurlijk kun je blijven ontwikkelen op verschillende vlakken. Er zijn verdiepingsdagen en ontwikkelgroepen. Zowel in levende lijve als ook op Facebook. Deze zijn soms kosteloos en soms tegen betaling. Het is absoluut niet verplicht. Maar zo kun je blijven ontwikkelen op de vlakken die jou aanspreken. Er zijn dagen die meer gericht zijn op coachen, op natuur, op creativiteit, op werken met kinderen of juist met volwassenen, op systemische werk. Zo kun je steeds jouw cup of tea vullen.

Na het doorlopen van dit jaar ontvang je een gepersonaliseerd bewijs van deelname waarin beschreven staat hoe dit verdiepingsjaar bijdraagt aan jouw professionaliteit.

image

Wat is de investering?
Jij Natuurlijk kost 475 euro voor het hele jaar en wordt in vier termijnen gefactureerd.

52 wekelijkse inspiraties , Facebook-toegang, 4 inspiratiedagen en eeuwigdurend lidmaatschap en mogelijkheid tot verder ontwikkelen via inspiratiegroepen en inspiratiedagen

Wat is de groepsgrootte?
Om de kwaliteit te waarborgen en een passende inhoud te kunnen blijven ontwikkelen houd ik de groep graag klein. Voor de praktijkdagen is de grootte van de groep maximaal 6 personen.

Wat zijn de inhouden?
Verbreed je horizon over interessante en essentiële achtergronden rondom levensfasen, ontwikkeling, opvoeding en de dynamieken die het leven en relaties hun kleur geven. Verwacht een groeiende ontwikkeling van jezelf, zowel persoonlijk als professioneel. Ontdek of herontdek praktische technieken en werkvormen die je kunt gebruiken bij het coachen van groot en klein, zowel buiten als binnen. En, misschien wel het meest essentieel, word je bewust van jouw natuur, jouw aard, van waaruit jij leven en werken wilt. Dan ben je de beste coach die iemand zich kan wensen.
Je kunt de inhouden zo beknopt of uitgebreid maken als je zelf wenst. Er is een basaal aanbod en daarnaast geef ik je mogelijkheid tot verdere verdieping van onderwerpen die aan bod komen. In het woordveld onderaan deze pagina kun je een beeld krijgen van wat er aan bod zal komen. Ik houd het graag zo open mogelijk omdat ik het liefst werk vanuit de vragen, wensen en doelen van de deelnemers.

Wat is een natuurcoach eigenlijk?
Voor mij betekent natuurlijk coachen dat je coacht op een manier die bij jou en de mensen met wie je werkt past. Dat je inzicht hebt in natuurlijke processen.
De natuur laat ons zien dat na de dag de nacht komt en dan weer de dag. Dat seizoenen met hun essenties elkaar opvolgen. De natuur laat ons zien hoe levende wezens zich beschermen, hoe zij overleven en hoe zij zich verdedigen. De natuur houdt een schitterende spiegel voor en geeft een ware verdieping in het coachen. Natuurlijk coachen kan zowel binnen als buiten.
Natuur is zoveel meer dan die boom of die vos. Wij zijn zelf natuur. Natuurlijk coachen betekent voor mij ook ROND coachen.
Ritmisch, ontwikkelingsgericht, neutraal en dynamisch. In dit jaar reik ik je graag de essenties aan van ROND coachen.

Wat heeft geleid tot dit inspiratiejaar?
Mijn plezier in opleiden, mijn interesse voor ontwikkeling en mijn liefde voor de natuur ontmoeten elkaar hier in een mooi evenwicht. Ik geloof en zie dat wanneer kinderen, mensen, de verbinding vinden met hun eigen natuurlijke manier van zijn, de antwoorden zich vanzelf aandienen. In de natuur of door een natuurlijke manier van werken gebeurt dit kinderlijk eenvoudig.
Als ik daarbij door mijn werk kan bijdragen aan een grotere waardering en een groter begrip voor de natuur, ben ik gelukkig.

Misschien is het je nu helemaal helder. Misschien ook heb je een vraag, mail dan gerust info@theemetkoekjes.net

algemene voorwaarden kun je hier vinden

Wees welkom.

Natuurlijk coachen is onderdeel van Thee met Koekjes coaching. Zie de site www.theemetkoekjes.net voor meer informatie over mij, mijn visie en werkwijze. 

image

Leave a Reply